premiumlax från hiddenfjord/färöarna
-odlad helt utan antibiotika

 

 

 

 Vår goda premiumlax från Isfisk/HiddenFjord växer upp i det vilda, kalla och friska havet utanför Färöarna helt utan antibiotika, tillsatta hormoner och kemikalier.

 Naturlig och stressfri miljö är en av de viktigaste faktorerna för att kunna producera en välmående “superior lax”.

Under årens lopp har HiddenFjord utvecklat en human och stressfri slaktmetod. 

I stället för att använda wellboats med sugslangar, så lotsar man långsamt in fisken till land i nät. Den milda metoden som inte stressar laxen är en av hemligheten till laxens fina textur och goda smak. Denna varsamma metod är del i företagets genomgående filosofi om att lax ska födas upp så naturligt som möjligt och utan påverkan av yttre stressfaktorer.

Genom att minimera trycket på uppväxtplatserna gör Familjeföretaget HiddenFjord allt för att skydda den känsliga havsmiljön i odlingsområdena.

När en population har vuxit upp så låter man den platsen vila i minst 3 månader. Nya kassar placeras under tiden på ett avstånd av minst 5 kilometer från den vilande platsen. 

 

För att skydda laxen från lus planteras parasitfiskar såsom sjurygg in i populationerna.

Kemikalier är strängt förbjudna. 

Regelbundna mätningar görs både på laxen för att kontrollera hälsostatus och på havsbotten för att övervaka bottenmiljön.

 Laxens uppväxtmiljö i havet runt Färöarna är en naturlig plats för den vilda Atlantlaxen att “äta upp sig på” innan den vandrar vidare till Europas floder för reproducering. Atlantisk lax har under tusentals år anpassat sig till miljön runt Färöarna och därför kan vi med stolthet säga att HiddenFjord låter sin lax växa upp i en miljö som laxen själv har valt.

Medarbetarna i “team” HiddenFjord har alla en viktig roll i arbetet där målet är att producera världens en naturlig och stressfri lax utan att skada och lämna avtryck i den känsliga havsmiljön.