Passa på och laga lite extra när du gör torsk nästa gång så har du till smarrig lunchsallad dagen efter. Lätt och kul att göra och jättegod, passar också utmärkt att servera som förrätt. 

 Det här räcker till fyra personer:

 200-300 kall kokt, stekt eller ugnsbakad torsk från Island

4 hårdkokta ägg

600- 800 gr kall kokt färskpotatis

200 gr sockerärtor

1 fänkål

 

Senaps- och dilldressing:

 1 schalottenlök

några kvistar dill

1 msk fransk senap, grovkornig

1 dl olivolja

några stänk rödvinsvinäger

salt&peppar 

 

 

 Gör så här:

 Skala äggen 

Skala schalottenlöken. Finhacka tillsammans med dillen och blanda med senap. Vispa i olivoljan. Smaksätt med salt, peppar eventuellt lite rödvinsvinäger.

Dela potatis, ägg och torsk i mindre bitar. Dela sockerärtorna.

Hyvla eller skär fänkålen så tunt det går.

Lägg upp torsk, potatis, fänkål, sockerärtor och ägg på tallrikar alternativt ett serveringsfat. Ringla över dressingen, servera och njut.