Vår ugnsbakade isländska torskrygg med fläsk, nyplockade kantareller och jordärtskocksmos gjorde stor succé.

För fyra personer gick det åt 800 gram färsk torskrygg, ett par-tre hekto färska kantareller, 1 kg jordärtskockor samt smör och en citron.

Så här gjorde vi:

Ugnsbaka den lättsaltade isländska fisken på en smord form i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.

Skala, dela och koka jordärtskockerna i saltat vatten tills de är mjuka, ca tio minuter.

Mosa skockorna, tillsätt 15 gram smör och ca 100 gram riven parmesanost.

Salta och peppra. Rör om.

 

Stek kantarellerna i smör och lite chilikrydda, om du gillar styrka. Salta och peppra.

Stek fläsket, koka broccolin. Skira lite smör och droppa ner en färsk citron.

Glöm inte bort torsken i ugnen, den får inte bli överstekt.

Servera, strö över lite hackad bladpersilja och njut!!!