Det här behöver du: 

torskrygg
4
msk smör

2 msk vetemjöl

2 dl fiskbuljong

2 dl kaffegrädde
salt och vitpeppar

2 hårdkokta ägg

3 msk hackad persilja 


Så här gör du torsken:

Lägg isländska torskryggen i en ugnsform, salta och peppra och klicka lite smör på fisken. Sätt in i ugnen på 125 grader till temperaturen kommit upp i 52 grader. Ta ut fisken och låt den vila några minuter, då stiger tempen med några grader.

Äggsåsen:
 Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjöl och låt fräsa under omrörning ett ögonblick. Tillsätt buljongen och kaffegrädden under ständig omrörning. Smaka av grundsåsen med salt och peppar. Hacka äggen och persiljan. Strax före servering blandar 
du ner ägg och persilja. 

Servera torskryggen med äggsås potatis, nykokta ärtor och morötter.