Detta behöver du för att göra pastan som är som en mumsbit av havet.

2 personer;

6st sjöborrar
ca 250-300gr färsk pasta
olivolja
2st färska vitlöksklyftor
1/2-1dl vittvin
persilja
salt

(hel chili, zuccini om så önskas)                                                                                         

Gör så här;
Klipp upp borrarna i en cirkel runt öppningen. Plocka varsamt ut romen med t.ex en tesked.
Lägg romen i en skål med lite vatten och skölj bort renset.
Fräs vitlöken i rikligt med olivolja, lägg ner en hel chili i pannan, om ni gillar det.
Tillsätt vinet. låt det koka upp någon minut.
Lägg därefter varsamt i sjöborreromen och persiljan plus 2msk av pastavattnet.
Häll av vattnet på den nykokta pastan (passa er för att inte överkoka) och lägg därefter i borreröran i pastakatrullen. Garnera med grillad zucchini.