Det här behöver du för fyra personer:

500gr potatis( vi använde mandelpotatis) 

500gr isländsk koljafile

200gr rödbetor

1dl kapris

1,5 dl stekolja

1 ägggula

mjöl + rasp eller panko

salt och vitpeppar 

Sås

2-3dl grädfil

0,5dl dill

1 st citron, skal och saft

1tsk salt och lite vitpeppar

Så här gör du: 

 

Så här gör du: 

1.Skala och skär rödbetorna. Lägg i ugnsform med olivolja. Salta. Sätt in i ugnen på ca 175- 200 grader. Tar cirka 20 minuter.

2.Sätt på potatisen. 

3.Förbered såsen. Blanda gräddfil, 2 matsked majonäs, en liten klick dijon, dill, citronskal samt saften från den. Salta. Vi hade lite finhackad purjo i också.

4.Dela koljafilen i fyra bitar. Panera med mjöl, ägg och rasp/ströbröd.

Stek fileérna i smör och lite olja (för extra frasig yta) på medelvärme. 

5.Servera med en citronskiva, dillkvist och strö kapris över.