Fisk skall ätas färsk för det är då den smakar som allra bäst.

All vår fisk kommer från Islands kalla och rena vatten eftersom vi tror att Ni precis som vi vill äta frisk fisk fångad enligt gällande miljökrav för hållbart fiske. Vår affärsidé bygger på att leverera färsk fisk till privatpersoner i Stockholmsområdet. Varje månad erbjuder vi utvalda fisk och skaldjurspaket som hämtas av Er vid centrala utlämningsställen eller körs hem mot en liten avgift. 

Vi som driver Isfisk heter Maria Skagemark och Ingela Bjurenborg. Vi är besatta av god mat och tycker att hög kvalitet på alla råvaror är en självklarhet. Vi har specialiserat oss på att importera nyfångad ickefryst fisk från Island därför att riktigt färsk fisk från rena hav är svårt att hitta i Stockholm idag.

Under årens lopp har vi båda två under perioder arbetat på Island och då i fulla drag njutit av Islands fantastisk goda och framförallt färska fisk. Vi lärde oss snart att hos de isländska fiskhandlarna säljs bara dagsfärsk fisk och då menar vi dagsfärsk. Naturligt ställde vi oss frågan, varför är det så svårt att hitta lika färsk fisk hemma i Stockholm. Det måste finnas massor med stockholmare som vill äta nyfångad färsk fisk till vardags utan att behöva anstränga sig för att hitta en specialaffär. Så föddes vår företagsidé att leverera färsk fisk direkt till hushållen i Stockholmsområdet.

Många rynkar på näsan när det talas om fisk och kommer ihåg lukten av överkokt fisk i skolbespisningen på tisdagar då det var fiskdag. För att vända trenden så kör vi vår alldeles eget lilla missionståg för att få fler att äta fisk oftare men också försöka få människor att våga prova att laga fisk efter nya recept. Fisk är egentligen väldigt lätt att laga och framförallt så går det snabbt. Äkta snabbmat. Och inte att förglömma så är ju fisk full av nyttiga fetter och proteiner men ändå väldigt mager. Med tanke på att köttkonsumtionen ökar för var dag så borde nog ändå fler välja att ha fisk på menyn både en och två dagar i veckan.

För fisk är ju fantastiskt gott och dessutom gör den dig klokare, snyggare och friskare. Så följ med oss på vår fiskresa, experimentera i köket och hjälp oss att utforska nya sköna recept.