Friterad fläckig havskatt från Island:

mjöl
ägg
isländsk rasp
olja
salt och peppar

Gör så här:

Skär havskattfiléerna i lagoma stora bitar.
Panera fisken i mjöl, därefter i ägg och sist rasp.
Hetta upp oljan till 170°-180° i fritös eller kastrull.
Fritera fisken tills den fått fin färg och frasig yta.
Tag upp fisken med hålslev och låt den rinna av på papper.

Mennerströms remouladsås:

1 1/2-2dl blandade pickles
1/2 gul lök
1/2 äpple
olja till stekning
1-2 tsk curry
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 tsk koncentrerad äppeljuice
pressad citronsaft
salt och peppar

Gör så här:

Häll av ev. lag från piclesen. Skala löken. Hacka pickles, äpple och lök grovt. Fräs i lite olja tillsammans med curry. Låt svalna. Blanda med majonäs, gräddfil och äppeljuice. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.