Färsk Uerfilé

Färsk Uerfilé

Vår MSC- certifierade färska uer är en smakrik matfisk med fast kött som lämpar sig utmärkt att steka eller grilla. Serveras med fördel tillsammans med smakrika tillbehör. Handla för 2500kr och få fri leverans.(1mil fr. city)

storlek

Antalst

750 kr

inkl. moms

Beskrivning

Uer är en djuphavsfisk som påminner om aborre och gös i smaken. Den förekommer i alla hav runt om i världen och känns lätt igen på sin vackra rosaröda färg och sina stora utstående ögon.

Vår uer fiskas i Islands rena vatten och är den enda uern i världen som är MSC – certifierad. Vi är såklart glada och stolta över att kunna leverera en så god matfisk som kommer från ett godkänt och hållbart fiske.

Fjällad uerfilé är en favorit, en riktigt god matfisk med fast och smakfullt kött, perfekt att steka/grilla med den kraftiga skinnsidan ner som tål hög värme. Det smakrika fiskköttet passar utmärkt att servera tillsammans med smakrika tillbehör från världens alla kök. Ha kul i köket och våga experimentera med dina favoritkryddor och säsongens härliga grönsaker.

Uer har sedan länge varit en mycket populär matfisk i övriga Europa men är fortfarande relativt okänd i Sverige, troligtvis för att den har varit rödlistad på WWF:s fisklista fram till nu då den isländska uern certifierades.

Isfisk levererar färsk fisk (ickefryst) en gång i veckan från världens renaste hav på Island direkt hem till dig i Stockholmsområdet!