Färsk torskrygg

Färsk torskrygg

Färsk torskrygg, MSC märkt, ej fryst. Vår färska torsk fiskas i de rena och kalla vattnen utanför Island enligt alla miljökrav för hållbart fiske. Torsken är nyfångad och ickefryst. Den levereras i ryggbitar på 800 gr +. Handla för 2500kr och få fri leverans.(1mil fr city) Vi bjuder på en påse rasp.

storlek

Antalst

Lagerstatus

Går att beställa

1 550 kr

inkl. moms

Beskrivning

Vår färska torskrygg levereras nyfångad och färsk till Dig. Den är alltså inte fryst. Den färska torsken håller minst 7 dagar i kallt kylskåp, + 4 grader, efter det du fått den levererad. Torskryggarna väger 800 gr +.

Vår torsk har fiskats i de rena och kalla vattnen utanför Island. Island är känt för sin oförstörda natur och sina rena havsvatten. Island har i årtionden fört en dokumenterat ansvarsfull fiskepolitik som går ut på att bevara mångfalden i de marina ekosystemen, förhindra överfiske och säkra livskraftiga fiskbestånd.

Torsk är en av våra mest populära matfiskar. Den har ett härligt saftigt kött och är otroligt användbar. Den lämpar sig lika bra att koka, steka, halstra såväl som att fritera. Den är också fin att ha i gratänger, i soppor och grytor eller i fiskfärs. Näringsvärdet är högt samtidigt som den har låg fetthalt.

Hållbart fiske

Isfisk levererar färsk fisk (ickefryst) en gång i veckan från världens renaste hav på Island direkt hem till dig i Stockholmsområdet!

Vår torsk är certifierad med Iceland Responsible Fisheries, IRF, en märkning som visar att fisken kommer från ett välskött och hållbart fiske samt spårbarhetsstandard för fisk och skaldjur. Dock tillåter inte Island bottentrålning eller dumpning av bifångst som enligt lag är förbjudet på Island.