Färsk glaciär-rödingfilé

Färsk glaciär-rödingfilé

Färsk isländsk röding, ej fryst. Fri från antibiotika, avlusningsmedel och andra kemikalier. Vår exklusiva färska röding äter ekologiskt foder och simmar i rent, kallt vatten från Vatnajökull som filtrerats genom stora lavafält innan det når fiske-odlingen på östra Island. Den levereras nyslaktad och ickefryst i lösa filéer packade i frigolitkartonger om 3 kg. Handla för 2500kr och få fri leverans.(1mil fr. city)

storlek

Antalst

990 kr

inkl. moms

Beskrivning

Vår fantastiska färska isländska röding, som vi på Isfisk är ensamma om att sälja i Sverige, kommer ifrån Islands mest välrenommerade fiskodling belägen på sydöstra Island.

Rödingen från det lilla familjeföretaget håller jämn och hög kvalité.

Den simmar i rent och kallt vatten från Europas största glaciär, Vatnajökull och vattnet har på naturlig väg renats och filtrerats genom stora lavafält innan det når fram till fiskeodlingen. Det kalla vattnet gör att fisken växer långsamt och får ett fast, magert och välsmakande kött. Vår röding äter ekologiskt foder.

Rödingen fodras med ekologiskt foder av högsta kvalitet.

Rödingen simmar i kallt ( + 4 C ) och strömt vatten. Varje sekund strömmar 60 liter friskt och drickbart glaciärvatten in i bassängen. Det omsorgsfulla förarbetet, den gynnsamma och unika livsmiljön resulterar i en fisk av hög kvalitet med ett ovanligt fast fiskkött.

Rödingen får växa långsamt i två-tre år innan den slaktas.

Rödingen har hög proteinhalt och låg fetthalt.

Eftersom rödingen har så låg fetthalt lämpar den sig utmärkt för frysning.

Företaget levererar till Islands bästa fiskkrogar samt till flera kända krogar i England, Schweiz och Tyskland.

Den isländska rödingen är en sötvattenfisk som tillhör familjen laxfiskar. Rödingen är magrare än lax och har inte den där utpräglade laxsmaken. Röding har fångats och ätits av islänningarna själva alltsedan de allra första bosättningarna etablerade sig på ön under 700- talet.

Färsk röding

Vår färska röding levereras nyslaktad i lösa filéer packade i frigolitkartonger om 3 kilo. Filéerna lämpar sig utmärkt för frysning och kvalitén förändras inte nämnvärt av infrysningen. En stor fördel är att den tinar mycket snabbare än till exempel fisk fryst i block. Röding är en delikat matfisk, lika god att äta stekt och grillad, som kallrökt eller gravad.

Isfisk levererar färsk fisk (ickefryst) en gång i veckan från världens renaste hav på Island direkt hem till dig i Stockholmsområdet!