Färsk hel röding

Färsk hel röding

Färsk röding, ej fryst. Fri från antibiotika, avlusningsmedel och andra kemikalier. Vår exklusiva röding äter ekologiskt foder och simmar i rent, kallt vatten från Vatnajökull som filtrerats genom stora lavafält innan det når fiske-odlingen på östra Island. Den färsk rödingen levereras nyslaktad och ickefryst paketerad i frigolitkartonger om 3 kg eller 10 kg. Hel röding fylld med färska örter och salt passar utmärkt på grillen. När man grillar färska fisken hel blir den saftigare och smakar mer. Handla för 2500kr och få fri leverans.(1mil fr city)

Hel Röding

Antalst

660 kr

inkl. moms

Beskrivning

Vår fantastiska färska röding, som vi på Isfisk är ensamma om att sälja i Sverige, kommer ifrån Islands mest välrenommerade fiskodling belägen på sydöstra Island.

Rödingen från det lilla familjeföretaget håller jämn och hög kvalité.

Rödingen simmar i rent och kallt vatten från Europas största glaciär, Vatnajökull och vattnet har på naturlig väg renats och filtrerats genom stora lavafält innan det når fram till fiskeodlingen. Det kalla vattnet gör att fisken växer långsamt och får ett fast, magert och välsmakande kött. Vår röding äter ekologiskt foder.

Rödingen fodras med ekologiskt foder av högsta kvalitet.

Rödingen simmar i kallt ( + 4 C ) och strömt vatten. Varje sekund strömmar 60 liter friskt och drickbart glaciärvatten in i bassängen. Det omsorgsfulla förarbetet, den gynnsamma och unika livsmiljön resulterar i en fisk av hög kvalitet med ett ovanligt fast fiskkött.

Rödingen får växa långsamt i två-tre år innan den slaktas.

Rödingen har hög proteinhalt och låg fetthalt.

Eftersom rödingen har så låg fetthalt lämpar den sig utmärkt för frysning.

Företaget levererar till Islands bästa fiskkrogar samt till flera kända krogar i England, Schweiz och Tyskland.

Den isländska rödingen är en sötvattenfisk som tillhör familjen laxfiskar. Rödingen är magrare än lax och har inte den där utpräglade laxsmaken. Röding har fångats och ätits av islänningarna själva alltsedan de allra första bosättningarna etablerade sig på ön under 700- talet.

Isfisk levererar färsk fisk (ickefryst) en gång i veckan från världens renaste hav på Island direkt hem till dig i Stockholmsområdet!