Färsk Havskatt

Färsk Havskatt

Med sin fina smak och konsistens är havskatt en prisvärd och populär matfisk. Den funkar perfekt att göra grillspett av eller bara grilla som den är. Den passar också mycket bra till fisksoppa eftersom köttet är väldigt fast och inte faller i sär. Den levereras i filéer. Handla för 2500kr och få fri leverans.(1mil fr. city)

Storlek

Antalst

1 400 kr

inkl. moms

Beskrivning

Havskatten är en fisk med ett stort och karakteristiskt huvud som främst lever av kräft- och blötdjur. Den använder sina starka tänder när den krossar musslor, skaldjur och sjöborrar. Därför har köttet en svag och angenäm smak av skaldjur.

Havskatt är en mycket populär och prisvärd matfisk som funkar perfekt att grilla, göra grillspett av eller ha i fisksoppa/gryta eftersom köttet är väldigt fast och inte faller i sär.

Havskatten är en ensamlevande bottenfisk som föredrar hårda bottnar på ned till 400 meters djup. Kroppen är avlång med stort huvud och den kan bli upp till 130 centimeter lång, och väga upp till 22 kg. Den leker under vintern och honan lägger upp till 20 000 ägg i klumpar på bottnen. Äggen vaktas sedan av hanen i en till två månader tills de kläckts.

Isfisk levererar färsk fisk (ickefryst) en gång i veckan från världens renaste hav på Island direkt hem till dig i Stockholmsområdet!