Det här behöver du:

1 msk solrosolja

300gr isländska marulkskinder

1 msk majsmjöl

1-2 tsk chiliflingor

1 lime

1 msk soya

1-2 msk fisksås

1 tsk socker (gärna råsocker) 

1 stor kruka Koriander

3 vitlöksklyftor

( hela sockerärter)

 

 

Så här gör du:

 1. Dela marulkskinder (om de är stora) till lagom portionsbitar. 

Rulla dem i ett tunt lager med majsmöl. Stek kinderna i den heta oljan tills de har fått lite färg. Ta upp och låt droppa på smörpapper. 

2. Hacka vitlök och koriander. 

3. Stek vitlöken och koriander utan att den bränns. Tillsätt chiliflingorna, pressa i lite limesaft och lägg i resten av ingredienserna (+ sockerbönorna om man vill ha). Rör om.

4. Tills sist, lägg ner marulkskinderna i pannan, rör försiktigt om. 

Lägg upp på ett fat, garnera med färsk koriander. Servera direkt!