I den här härliga rätten tillagas alla ingredienser tillsammans i portionspaket av aluminiumfolie i ugnen. Smakrika kryddor från Nordafrika ger fiskrätten en spännande och karakteristisk smak av exotiska länder. Trots många ingredienser är rätten faktiskt enkel att göra och också lätt att förbereda innan gästerna kommer. Resultatet är mödan värt. Grymt gott! Servera gärna med ett mustigt rött vin. 

Marulkspaket:

250g couscous

2 tsk mald spiskummin

1 tsk kummin

6 salladslökar, tunt skivade

2 saltade konserverade citroner

2 tsk hackad färsk koriander

18 körsbärstomater

1.2kg isländsk marulk filé

6 msk olivolja

1 tsk saffran trådar

2 små fänkåls lökar, skurna i halvor, kärna bort, skivad i 5 mm skivor

salt och nymalen svartpeppar

sallad:

1 gurka, skalad och urkärnad

15 rädisor, skivade tunt

200g grekisk yoghurt

1 citron, endast saften

½ tsk sumak (tillgänglig från vissa stormarknader och Mellanöstern butiker)

2 msk extra jungfruolja

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skär den isländska marulken i 1 cm tjocka skivor. ( cirka 2-3 fina munk medaljonger per portion.)

Koka upp ca 180ml vatten och tillsätt saffran. Ta bort från värmen.

Klipp ut sex stora ark aluminiumfolie och lägg dem på en plan yta. Vik varje ark på mitten för att skapa ett veck, öppna sedan ut igen.

Häll två matskedar olivolja i couscous blandningen och rör om väl så att alla kornen är väl inoljade.

Tillsätt saffranvattnet och rör om igen.

Sprid lite av olivoljan i mitten av den främre halvan av var och en av de öppna foliearken.

Fördela fänkålen lika mellan de sex foliebladen, lägg på olja.

Fördela couscous blandningen jämt ovanpå högarna av fänkål.

Toppa varje del av couscousblandning med 2-3 skivor av marulk.

Ringla resten av oljan över marulken och krydda med salt och nymald svartpeppar.

Ta den övre foliedelen och vik över marulk och couscousen för att möta den nedre kanten. Täta kanten genom att vika den tätt tre gånger och säkra genom att trycka nedåt med fingrarna. Gör samma sak på tre sidor av paketet.

Varje paket ska vara väl tillsluten på tre sidor, och ha en sida öppen.

Ställ paketen i ca 45 graders lutning så att inte innehållet rörs om.

Sätt försiktigt tre matskedar vatten in i varje påse och sedan försegla den övre kanten av varje paket genom samma vikningsprocess som tidigare.

Efter ca 15-20 minuter i ugnen ska paketen ha blåst upp sig som kuddar, då är det dags att ta ut.

Sallad:

Blanda alla salladsingredienser tillsammans i en stor skål och krydda efter smak med salt och nymalen svartpeppar.